Jdi na obsah Jdi na menu

Naši lektoři

Martina Koutná, DiS.

 

"V  roce 1998 jsem založila tuto školu, která se každým rokem rozrůstá o nové žáky i lektory.martina-koutna-2022.jpg Mám radost z toho, že se se všemi mohu potkávat při tak příjemné činnosti jako je hudba. Mé hlavní hudební zaměření je hra na zobcovou flétnu (konzervatoř Teplice). Dalšími nástroji mého zájmu je především ukulele. Největší radost mám, když si můžu s někým zahrát. Ráda bych tuto radost přenášela i na ostatní.
 
 

Mgr. Kateřina Benešová 

p7190387-1-.jpg

Oblíbený hudební nástroj:kytara
Oblíbená píseň: Balada Manoně od K. Kryla
Oblíbené jídlo: horké maliny se šlehačkou
Oblíbené pití: hmm, třeba káva s mlékem
Oblíbená knížka: Zahrada Jiřího Trnky
Oblíbená báseň: Uspávanka s anděly a modrým ptáčkem od Jana Skácela
Oblíbený sport: plavání
Oblíbená činnost: mžourání do slunce, a taky do ohně
Oblíbené filmy: Balada pro banditu, Ať žijí duchové, Starci na chmelu
Oblíbené zaměstnání: učitelka na základní škole
Oblíbená barva: modrá
Oblíbená pohádková postava: Malá mořská víla
Nemám ráda: zimu, nezdvořilé lidi a utírání prachu
Oblíbená moudrá věta: „Správně vidíme jen srdcem.
Co je důležité, je očím neviditelné.“ (A. de Saint Exupéry) 
 

 Ladislav Hráský

fotka-lada.jpg

"Protože se mí rodiče seznámili ve sboru, bylo jasné, že se hudba bude objevovat i v mém životě. Když mi bylo 6 let, začal jsem hrát na housle v Lidové škole umění a vydrželo mi to až do mých třinácti. Od roku 1997 jsem se jako samouk začal učit hrát na kytaru a nahrával si první své demo-písničky, což mi vydrželo dodnes. Koncertuji sám, s různými projekty i kapelami – styl grunge-acoustic. Prošel jsem i worldmusic sborem Moberg ensemble,  spolupracovali jsme mj. s Petrem Niklem či Tata bojs a v r.2003 jsme nahráli album u Black point."

 

Bc. Petra Vašková

petra-vasku.jpg

   "Když mi bylo asi 10 let, slyšela jsem na školním koncertě hrát jednoho malého kytaristu. Viděla jsem, že písně, které si vybral a nacvičil, má rád. Byl to pro mě velký zážitek. V tu chvíli jsem věděla,že chci hrát jako on, takže jsem ho následovala J. V ZUŠ v Novém Jičíně jsem absolvovala první cyklus hry na kytaru, druhý pak v Olomouci. Inspirovala mě loutnová hudba, stará muzika, spirituály, hudba z filmů a folkové písně. Již několik let učím hru na kytaru, kde často využívám vlastní tvorbu žákům "na míru" J . Mám také ráda sólový i sborový zpěv, kterým se aktivně věnuji. Dalším mým oblíbeným nástrojem je zobcová flétna.

   Vystudovala jsem Střední zdravotnickou školu. Po maturitě jsem navštěvovala Teologickou fakultu., kde jsem se zabývala studiem muzikoterapie.

   Mým přáním je předávat inspiraci a radost z hudby. Svým žákům bych chtěla pomoci rozvinout jejich osobní hudební cestu, která je v životě bude doprovázet."

 

Karolína Molinger

karolina-molinger.jpg

   "Se zobcovou flétnou jsem se setkala již na základní škole. Odtud byl už jen krůček k základní umělecké škole, kde jsem se kromě flétny věnovala také sborovému zpěvu.

   Po úspěšném absolvování střední odborné školy mi bylo jasné, že bez hudby nemohu být a tak má cesta pokračovala studiem na konzervatoři ve hře na příčnou flétnu.

   V dnešní době se věnuji také sólovému zpěvu. Zkušenosti s výukou jsem získala na ZUŠ, kde jsem tři a půl roku působila jako učitelka. Své nadšení z hudby chci předávat svým žákům a seznamovat je s novými možnostmi krásného hudebního nástroje, jakým je zobcová flétna."

 

Anička Pivoňková

anicka---bubny.jpg"Mým předmětem zájmu je především tradiční západoafrická hudba, jež mě stále nepřestává překvapovat svojí rozmanitostí. Začalo to asi před pĕti lety, když jsem si pořídila své první djembe. Brzy jsem však zjistila, že k tomuto nástroji neodmyslitelně patří i basové bubny a teprve společně vytváří propletený rytmický celek. Jedinečnost západoafrické hudby však netkví pouze v rytmické polyfonii, fascinuje mě na ní také její provázanost se všedním životem a s rituálními obřady. Většina tradičních rytmů se pojí s konkrétnimi událostmi v životě jedince i společenství a jsou doprovázeny zpěvem a tancem. Mezi mé bubenické učitele patří pražská esa Jan Vorlíček a Tomáš Marek i světově uznávaní mistři Tonton Sylla (Guinea) a Louis Cesar Ewande (Francie). V Praze doprovázím taneční lekce zpěvačky a tanečnice Hanky Říhové. V poslední době se stále více zajímám i o tradiční melodické nástroje a učím se hrát na balafon."